Siyah Beyaz Portreler Nasıl Çekilir?
Siyah Beyaz Portreler Nasıl Çekilir?
Portre fotoğrafçıları, etki ve ruh hali yaratmak, formu vurgulamak ve zamansız bir fotoğraf kalitesi sergilemek için siyah beyaz görüntülerin seçici kullanımına güvenir. Renkli çalışmayan mevcut görüntülerinizle başlamayın ve onları siyah beyaz görüntülere dönüştürerek kaydetmeye çalışın. Bunun yerine, siyah beyaz portreler oluşturmaya özel bir niyetle çekim yapmayı deneyin. Yararlı öğreticimizde bunu tam olarak nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır.Aydınlatmaya dikkat edin

Aydınlatmanız ve pozunuzla ne kadar yaratıcı ve iddialı olduğunuza bağlı olarak, fotoğraflarınız güzel sanatlar fotoğrafçılığına yakınlaşabilir. Kullandığınız aydınlatma ayarından bağımsız olarak, yüksek anahtarlı portreler için çok fazla ışıkla veya düşük anahtarlı portreler için çok fazla gölge ile oynamayı deneyin.
İşte fotoğraf çekerken deneyebileceğiniz harika ışıklandırma senaryoları.
1. Doğal ışıkta siyah beyaz portreler
Doğal ışık, siyah beyaz portrelerde çok gurur verici ve çekici olabilir. Yüksek kontrastlı ışık için sert ışık ve portrelerinizde derin, güçlü siyah alanlar ile gündüz saatlerinde çekim yapmayı düşünün. Benekli ışık ve pencere ışığı, sanatsal siyah beyaz portre fotoğrafçılığı için harika seçeneklerdir, bu nedenle nüanslı aydınlatma görünümleriyle oynamaktan korkmayın.2. Tek ışık kurulumu
Flaş veya sabit ışık gibi tek bir ışık kaynağı, kontrast oluşturmayı ve ışığı şekillendirmeyi kolaylaştırabilir.Dinamik Rembrandt tarzı aydınlatma için ışık fikstürünü konunuzun yukarısına ve yanına yerleştirin. Veya klasik kelebek aydınlatma görünümü için konunun üstüne ve önüne koyun. Klasik döngü aydınlatması görünümü için farkı ayırın ve ışığı nesnenizden 45 derecelik bir açıyla yerleştirin.
Her üç stil de çekici gölgeler yaratırken, fotoğrafa hayat vermek için öznenin gözlerinde hoş bir yakalama ışığı sağlar. Unutmayın, ne kadar az ışık kullanırsanız, son görüntünüze o kadar fazla kontrast ve gölge getirirsiniz.
3. İki ışık kurulumu
İki ışıkla, bir ışık ana aydınlatma kaynağınız olarak hizmet eder ve diğeri daha eşit aydınlatılmış bir konu için gölgeleri doldurur. Gölgeleri artırmak ve azaltmak için ışıklarınızda konumlandırma ve güç ayarlarıyla oynayın. Her ışığı özneden 45 derecelik bir açıyla yerleştirmek başlamak için iyi bir yerdir.4. V-daireler ve denenecek diğer aksesuarlar
Siyah beyaz portreler için en önemli aydınlatma hususlarından biri, ışığın dökülmesini ve başıboş ışıktan kaçınmaktır. Siyah boyalı v-daireler, siyah kapaklı reflektörler ve hatta bir parça karton, gerektiğinde ışığı engellemeye yardımcı olabilir. Derin, çarpıcı siyah tonlarla etkileyici, düşük tonlu aydınlatma için ışık sıçramasından kaçının.Monokrom için çekim yaparken akılda tutulması gerekenler
Güzel bir siyah beyaz portre oluşturmak için, çekimin tek renkli bir görüntü olarak nasıl görüneceğini önizlemek için kamera ayarlarınızı kullanmayı düşünün. Bazen önünüzdeki sahneyi siyah beyaz hayal etmek zor olabilir, bu nedenle ön izleme için DSLR veya aynasız fotoğraf makinenizin monokrom ön ayarlarından yararlanın.RAW formatında çekim yapıyorsanız, çekimlerinizin çoğunu renkli olarak çekmek iyi bir fikirdir, böylece post işleme sırasında dönüştürme esnekliğine sahip olabilirsiniz. Ancak, ilerlemenizi tek renkli olarak kontrol etmenin yine de zararı olmaz.

Siyah beyaz resimleriniz sonrası için ipuçları
Adobe Lightroom ve Photoshop , yalnızca birkaç ayarlamayla çekimlerinizden güzel siyah beyaz tonlar elde etmenizi kolaylaştırır. Renkli fotoğraflarınızı görüntü doygunluğunu azaltarak dönüştürmek yerine, en fazla esneklik için Lightroom'da siyah beyaz paneli veya Photoshop'ta siyah beyaz ayarlama katmanını kullanın.Işık efektlerinizi güçlendirmek için görüntünüzün kontrastını artırmayı düşünün. Doku ve netlik kaydırıcıları, dijital görüntülerinizin karanlık bir odada geliştirebileceğiniz çekim türlerini daha fazla anımsatmasına da yardımcı olur.
Özet
Unutmayın, muhteşem bir siyah beyaz fotoğraf oluşturmak sadece rengi kaldırmakla ilgili değildir. Mutlak siyahta, mutlak beyazda ve aradaki tüm gri tonlarında nüans bulmakla ilgilidir. Işıklandırmanızın ortaya çıkan görüntülerinizi nasıl etkileyeceğini rahatça tahmin edene kadar, farklı ayarlar, deklanşör hızları ve diyafram açıklıkları ile aşırı çekim yapmak ve denemeler yapmak iyi bir fikirdir.
YORUMLAR